Det här är starten på din husdröm
Bergom Hus är specialiserade på kundanpassade och arkitektritade trähus. Vår specialitet är monterat klimatskal med allt klart utvändigt inklusive tak, fönster och dörrar in till öppet installationsskikt. Den är anpassad för dig som vill göra allt invändigt själva. Vi gör även generalentreprenader där vi tillsammans med en byggare tar hand om hela processen.

Hus och klimatskal
Vår specialitet är klimatskal. Hus där vi levererar ytterskalet med fönster och dörrar, yttertak med eller utan grund. Vi hjälper dig från idé till färdigt bygge. Alla våra hus är arkitektritade. Vi hjälper dig med inspiration och en tydlig process där du som kund står i centrum.

Vad bygger vi?
Våra byggelement är anpassade efter det du vill bygga och vi anpassar vår produktion efter dina önskemål. All produktion görs mot färdiga produktionsritningar. Nedan ser du några exempel av vad vi på Bergom Hus kan hjälpa dig med.
Villor
Våra byggelement för villor och flerbostadshus bygger vi från 260 till 335 mm tjocklek, beroende på vilken byggnad och typ du har valt. Du kan välja livhöjder på 2,40 till 3,00 meter. Du kan välja till liggande panel mot en tilläggskostnad.
Fritidshus
Fritidshus kallar vi hus upp till 100 kvm. Dessa gör vi i olika former anpassade för dig som kund. Små fritidhus på 25-30 kvm kallar vi Attefallshus.
Flerbostadshus
Våra byggelement för villor och flerbostadshus bygger vi från 260 till 335 mm tjocklek, beroende på vilken byggnad och typ du har valt. Du kan välja livhöjder på 2,40 till 3,00 meter.
Du kan välja till liggande panel mot en tilläggskostnad.
Bullerplank
Vi bygger även byggelement till bullerskyddsåtgärder som bullerplank av flera modeller eller bullerskyddade lusthus. På det sättet hjälper vi samhällsbyggarna med lösningar till den moderna staden.

Så tillverkas våra hus
Bergom Hus bygger arkitektritade hus. Det innebär att vi måste sammanställa många lösningar och ett utseende som passar dig. Vi arbetar för att kunna leverera en produkt av så bra kvalitet som möjligt och med minskad risk för missförstånd och fel längs vägen. Vi har byggt många hus, kontakta oss om du vill se exempel på ritningar och få inspiration till ditt projekt.
1 Val av ditt drömhus
Vi hjälper dig med att hitta rätt typ av hus eller byggnad och ger en prisuppskattning. För att vi skall ge dig rätt kostnadsbild så behöver vi veta ett antal parametrar. Detta är tex vilken grund huset skall stå på, fasad, fönsterval, och yttertaktäckning. Vilken uppvärmningskälla etc du önskar och andra tillval. Dessa uppgifter behöver både vi och arkitekten för att vi skall kunna ge dig rätt pris och se omfattningen av projektet.
2 Bygglov, ritningar m.m.
Vi hjälper dig att ta fram bygglovshandlingar, teknisk beskrivning och ritningar som sen blir underlag för offert.
Vi skriver ett ritavtal sedan ritar arkitekten upp ditt drömhus. Under avtalet så ingår framtagande av bygglovshandlingarna. De bekostas av dig som kund men de dras av av dem om du väljer att teckna ett husavtal med oss.
3 Bygglovsansökan
Ansökan skickas in och vi inväntar svar.
4 Offert
Vi ger en tydlig offert där allt som du som kund önskar är med - Offerten är underlaget för avtalet.
Efter en skriftlig beställning kommer en orderbekräftelse och den räknas det som bindande. Du är påväg att bygga ditt drömhus.
5 Slutlig beställning
Innan avtalet skrivs görs en slutlig beställning. Där görs alla tillval som du som kund önskar det kan vara till ex. golv, kök, kakel, vitvaror, färg och tapeter.
6 Avtalsskrivning
Avtalet skrivs och produktionsplaneringen av ditt hus börjar.
7 Kompletterande ritningar
Vi kompletterar nödvändiga handlingar för produktionen.
8 Beställning av material
Därefter beställs byggmaterial och byggkomponenter.
9 Husproduktion
Ditt hus produceras på vår fabrik i Bergom.
10 Start på byggplats
Grund och del av markarbete utförs av våra kompetenta underentreprenörer på byggplatsen.
11 Resning
Huset levereras och monteras.
12 Besiktning
Besiktning sker av levererat hus. Efter slutbesiktningen så kan du flytta in i ditt drömhus och njuta av tillvaron som husägare.

Tillval
När du väljer att bygga med Bergom Hus finns det många tillval att välja mellan. Detta ger dig som kund en större frihet att bygga just ditt drömhus. Nedan hittar du några av de tillval du kan göra hos oss.
Golv
Här kan du välja mellan parkett, laminat eller vinylgolv från Parla, Tarkett och Arena.
Målning
Innan din ytterpanel monteras i fabriken ingår det så kallad mellanstrykning med utomhusfärg. Efter montaget kan vi erbjuda färdigstrykningen av ditt hus. Du kan även få ett förslag och priser för målning och tapetsering av hela ditt hus.
Uterum eller altan
Vid bygge av uterum samarbetar vi med Lindfors glas och metall AB. Altanen kan vi skräddarsy till ett fast pris.
Attefallshus
Vill du få ytterligare utrymmen så kan ett Attefallshus vara en god idé. Du kan välja mellan en byggsats, klimatskal eller inflyttningsklart hus.
Garage eller Carport
Vi säljer garage, carport eller andra sidobyggnader till en offererad kostnad.
Bad och Dusch
Vi har flera trevliga alternativ när det gäller bad och dusch från ledande leverantörer. Badrumsmöbler finns från Hafa med flera.
Kök och vitvaror
Vi säljer Hagaköket, ett handgjort kök i modern funktion med hög kvalitet. Det finns många olika sorters kök och du får allt uppritat utifrån dina önskemål. Alla vitvaror kommer från Cylinda. Här kan du välja allt från spis, diskmaskin till vinkyl.
Kakel och klinker
I Sundsvallsregionen samarbetar vi med Höganäs och Golvettan när det gäller kakel och klinker. I övriga Sverige så löser vi det med närmaste kompetenta handlare.
El, ventilation och VVS
Vill du få hjälp med el-installation, belysning eller VVS så kan du göra detta val. Du får ett förslag och en offert på el- eller VVS-installation samt material.
Grundläggning
Tillsammans med våra duktiga entreprenörer kan vi bygga en stabil grund för ditt hus.
Mark och trädgård
Vill du få den där fina trädgården med grusgångar, rabatter och en parkering är detta rätt val. Kontakta oss för lösning och prisuppgifter.

Har du andra frågor eller söker mer information?
Skicka ett mail till order@bergomsag.se så hjälper vi dig så snart vi kan.