Träförädling sen 1964
Bergom Såg förädlar träråvara genom hyvling till paneler, reglar och listverk. Vi industrimålar ytterväggspaneler, staket och råspont med målad panel i små serier och i unika kulörer. Produkterna säljs via Bolist Bergom
Om Bergom Såg
På Bergom Såg har vi sedan starten 1964 ägnat oss åt träförädling. Vi har sågat och hyvlat reglar, plank, brädor och listverk. Vårt måtto har varit att se till att vi har haft ett brett sortiment av högkvalitativt virke till våra kunder.
Egen brädgård
I dag så är såglinjen avvecklad och vi köper in sågad råvara att hyvla i våra hyvellinjer. Nu för tiden så hyvlas det mesta till den egna försäljningen på brädgården och består mest av våra stilfulla ytterpaneler och vackra allmoge-listverk. Det andra virket, reglar, plank, brädor och släta och målade listverk köper vi in från leverantörer. Vi har alltid varit mån om att hålla en hög kvalitet på våra produkter så vi jobbar ständigt med att utvärdera kvaliteten på det vi köper in.

Industrimålning
Vi erbjuder, för den som vill spara tid, industrimålning av fasader paneler, staket och stolpar som grundmålat eller mellanstruket. Vi kan bryta egna kulörer efter dina önskemål i mindre volymer på löpmeterpris*.

*) Det tillkommer kostnader för delning av buntar 400 kr per delning, startkostnad för varje färg 400 kr per färg.

Kontakta oss

Har ni frågor angående träförädling eller vad vi kan producera. Hör gärna av dig till oss.