Om Företaget

Kontoret
Titta in till oss!

BERGOM SÅG  i Matfors 1 km fr Tuna Kyrka,  är ett familjeägt företag med gediget kunnande i träbranschen.  Här får du personlig hjälp med allt från skogsavverkning till husproduktion då vi har kompetensen hela vägen. Vi har alla ledande märken från leverantörer inom byggmaterial - helt enkelt det DU behöver för små och stora projekt. Sedan 2013 tillhör vi bygg- och järnhandelskedjan BOLIST!

Vi har ett bassortiment av lister, paneler, fönster, ytterdörrar, isolering, miljöcertifierade parkettgolv, terassgolv etc. Hos oss hittar du tryckimpregnerat av lokala råvaror, egen produktion av lister, paneler, reglar mm. Vi har även färg, elverktyg och andra produkter för villa och trädgård. Ta kontakt med oss att få veta mer om aktuella kampanjer och vårt specialsortiment.  

Välkommen att besöka vår nyrenoverade byggbutik i Bergom - Hitta till oss: Klicka på "Karta" i listen nedan!

Bergom Såg AB grundades av Gunnar Andersson 1964, det var då endast ett sågverk. 1998 tog hans två söner, Daniel & Bengt-Olov, över företaget och idag har familjeföretaget fyra grenar: Såg och hyvleri, pelletstillverkning, skogsavverkning och hustillverkning. Under senaste åren har även deras söner gått in som delägare, så nu är det tredje generationen som driver företaget. 

- Hyvleriet: I vårt hyvleri gör vi många av de lister och paneler som finns i vårt sortiment 

- Pelletstillverkning: Vi började tillverkning i egen anläggning 2003.

- Hustillverkning: Vi har producerat specialbyggda trähus, garage, bullerskydd och friggebodar sedan 2003.

- Skogsavverkning: vi har mångårig erfarenhet av skogsavverkningar, där samarbetar vi idag med GÄLLÖ SKOG, som har sitt lokalkontor i Bergom. 


Logon